Beef sliders med kimchi och miso-majonnäs

Skriv ut recept
Beef sliders med kimchi och miso-majonnäs
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé
Portioner
st
Ingredienser
Maträtt Buffé
Portioner
st
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Blanda jäst, vatten, råsocker i degbunken. Tillsätt mjöl, olivolja och salt. Arbeta degen i 5 minuter på låg hastighet i degblandare/assistent, eller 10 minuter för hand. Jäs 30 minuter i bunken.
  2. Ta upp degen på mjölat bord och vik den 4 gånger, knåda inte, forma 8 små runda bröd som får jäsa på plåt under bakduk i 1–2 timmar. Pensla med kikärtspad (aqua faba) och strö över sesamfrön.
  3. Sätt ugnen på 220 °C, (kombiånga om du har en ångugn). Ställ plåten mitt i ugnen och grädda i cirka 5-8 minuter, tills brödet har fått en ljus fin färg.
  4. Låt svalna på galler och pensla bullarna med olivolja, då blir de extra saftiga.
  5. Forma 4 st burgare à 40 gr av högrevsfärsen. Stek dem efter din smak, jag gillar medium well.
  6. Blanda miso och majonnäs till en dressing.
  7. Sätt ihop sliders och servera direkt. Mina gäster brukar äta minst 2 st var.
  8. Servera med dina favorittillbehör. Enkelt och gott är skivad tomat, lök och ett salladsblad.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.