Rökigt, salt och sött. De här aptitretarna fullkomligt dansar in i munnen och kör en tango med smaklökarna.
Portioner |
|
Ingredienser
- Crostini
- 1 aubergine
- 2 tsk liquid smoke
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk grillkrydda
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk kött- och grillkrydda
- 0,5 tsk vitlökspulver
- rapsolja
- margarin
- vegansk cream cheese
- fikonmarmelad
Ingredienser
|
Instruktioner
- Börja med att skiva upp aubergine och salta skivorna. Låt dem vila en stund och vätskan kommer att synas som droppar på skivorna. Använd hushållspapper för att pressa ur vätskan ur auberginen. När du klämt ur så mycket vätska som möjligt kan du skiva upp auberginen i mindre bitar.
- Krydda med alla kryddor, sesamoljan och rökaromen. Stek auberginen på medelhög värme i olja och margarin. Låt det ta tid. Vi vill ha bitar som är krispiga på ytan. Ställ åt sidan och låt bitarna svalna.
- Nu är det bara att montera ihop. Ta en crostini och klicka på fikonmarmelad. Lägg på några bitar aubergine och spritsa på en klick med vegansk cream cheese. Klart!
Receptanteckningar
Recept: byderin.se
Dela det här receptet