Crunchy dulce de leche Tiramisu trifle

Skriv ut recept
Crunchy dulce de leche Tiramisu trifle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Efterrätt
Portioner
Maträtt Efterrätt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Doppa kexen hastigt i ljummet bryggkaffe och lägg dem på en plåt tills vidare.
  2. Ta hälften av kexen och smula dem på en smörad plåt och rosta dem tills de är torra, det tar cirka 1 timme. Rör om då och då.
  3. När de är torra gå över dem med en kniv eller pulsmixa dem i en matberedare.
  4. Vispa ihop mascarpone, dulce de leche (kondenserade mjölken)tillsammans med grädden tills den blir tjock.
  5. Gör en choklad-kolasås genom att på högsta värme koka sirapen hårt och sedan tillsätta smöret och kakaon under omrörning. När det bubblar friskt tillsätt grädden och låt det sedan sjuda i cirka 10 minuter under uppsikt så det inte bränner. Låt svalna lite innan du använder den.
  6. Montera ihop desserten genom att lägga 2 våta kex / person i botten på ett glas.
  7. Toppa med 1/2 dl mascarponecremé och sedan choklad-kolasås, toppa med en rejäl skopa kaffesmulor, garnera med bär om du vill.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann
Foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.