Dovhjort med jordärtskockspuré, rödvinssky, bakad rödlök, valnötter, friterad brysselkål och shitakesvamp

Skriv ut recept
Dovhjort med jordärtskockspuré, rödvinssky, bakad rödlök, valnötter, friterad brysselkål och shitakesvamp
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Börja med rödvinskyn. Bryn tomatpurén i smör i en kastrull tillsammans med sirapen tills den blir mörk, åt det nästan brända hållet. Tillsätt sedan rödvinet och buljongen. Lägg i timjan, stjärnanis, lagerblad och kumminfrön. Låt det koka/reducera tills du har cirka 2-3 dl kvar. Sila av och håll varm till servering.
  2. Baka lökarna hela med skal på en bädd av havsalt i 20 min på 220 °C. Ta ut dem och låt svalna med skalet på innan du skalar och delar dem.
  3. Koka jordärtskockorna på svag värme i mjölk och smör tills de är mjuka. Mixa purén slät i en matberedare och smaka av med salt och vitpeppar. Håll varmt tills servering.
  4. Sätt ugnen på 120 °CBryn hjorten runtom och ställ in i ugnen i cirka 15 min eller ännu bättre, kör med en termometer tills du har en innertemperatur på 55-58 grader. Ta ut och låt vila i plastfolie till servering.
  5. Fritera brysselkvartarna i 180 °C frityrolja tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Stek svamp och valnötter i smör tills de fått fin och god färg.
  7. Skiva köttet i 2 st 40 g skivor / person och lägg sedan upp på tallrik med puré, sky, svamp, valnötter och brysselkål.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann
Foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.