Heta filodegsrullader med Prästost och chili

Skriv ut recept
Heta filodegsrullader med Prästost och chili
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader, smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Riv osten och lägg 5 dl i en bunke.
  2. Lägg i persiljan och chilin tillsammans med äggen och rör ihop tills allt är väl blandat.
  3. Blanda och lös upp majstärkelsen med vattnet. Dela filodegsarken på mitten och lägg ihop dem två och två. Fördela smeten i sex klickar på arken, rulla och vik ihop dem som paket på samma sätt som vårrullar och limma på insidan genom att pensla på äggvita.
  4. Lägg rulladerna på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smöret och strö på resten av den rivna osten. Baka direkt i ugn cirka 18-20  minuter eller tills de har fått fin färg. Obs - viktigt att du genast stoppar in rulladerna i ugnen, annars finns risk för att degen blir blöt och det går hål på rulladerna.
  5. Vid servering delar du rulladerna diagonalt. Lägg upp dem på förrättstallrikar tillsammans med en klick smetana, en klick rom och garnera med finhackad röd lök samt något grönt. Rulladerna funkar även att äta kalla eller ljumna.
Receptanteckningar

Recept: Arne Mattisson

Foto: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.