Kålrabbi taco med skaldjurs ceviche, friterad Amandinepotatis och chilimarinerad löjrom

Skriv ut recept
Kålrabbi taco med skaldjurs ceviche, friterad Amandinepotatis och chilimarinerad löjrom
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Förrätt
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skala och skiva kålrabbin i tunna skivor med t.ex. en mandolin, lägg dem sedan i 10% saltat vatten i cirka 1 timme. Skölj sedan av dem och låt torka lite på en handduk.
  2. Skala och dela hummern i 1x1 cm stora bitar.
  3. Salta och stek ovansidan på pilgrimsmusslorna i smör hastigt på högsta värme i 20 sekunder på varje sida.
  4. Skär pilgrimsmusslorna i 8 bitar.
  5. Skär även rödingen i 1x1cm stora kuber.
  6. Marinera fisken och skaldjuren i lime och olivolja i en bunke, salta och peppra efter behag. Riv ner lite dill.
  7. Fritera potatisstrimlorna i 180 °C frityrolja tills de fått fin färg. Ta upp och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  8. Blanda löjrommen, chili och gräslöken.
  9. Montera tacon med kålrabbin i botten fördela sedan rödingen och skaldjuren, lägg på cirka 1 tsk gräddfil, toppa med potatisen och sist den marinerade löjrommen.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann
Foto: Derin Sunneson

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.