När köttet bakas med en smörig rub med örter, citron och kapris blir det både saftigt och smältande mört. Särskilt om du låter det vila innan servering.
Portioner |
|
Ingredienser
- 2 kg lammstek med ben
- kg eller 1.3 benfri lammstek
- 2 msk Arla® Svenskt Smör
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 1 rivet skal av citron
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 1 stor hackad vitlöksklyfta
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1 rivet skal av citron
- 2 msk hackad kapris
- 2 hackade sardellfiléer
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Smält smöret och blanda med vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Bred blandningen runtom steken och lägg den i en ugnssäker form eller långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° och fortsätt steka till 60° innertemperatur, ca 1 ½ tim. Ta ut steken och låt vila.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skär steken i skivor och servera med det varma örtsmöret.
Receptanteckningar
Serveringsförslag: Servera gärna med kokt färskpotatis och primörer,t ex späda morötter, sockerärter och salladslök.
Tack till Arla för recept och bild!
Dela det här receptet