Rispappersrulle med pulled oats, koriander och picklad rättika samt wasabimajonnäs

Skriv ut recept
Rispappersrulle med pulled oats, koriander och picklad rättika samt wasabimajonnäs
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Buffé
Portioner
rullar
Maträtt Buffé
Portioner
rullar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Pulled oats är ett vegetabiliskt protein gjort på Nordisk havre, bondböna och ärta som påminner om pulled pork i texturen. Det finns att köpa i den vegetariska hyllan i de flesta butiker nuförtiden.
  2. Börja med att värma enligt 1-2-3 lag på ättika, socker och vatten. När sockret har smält, tillsätt ingefäran. Häll lagen över rättikan och rödbetorna och låt det svalna i kylen till picklesen är kall.
  3. Marinera mungroddarna i soya, sesam­olja och råsockret.
  4. Stek pulled oats i rapsolja i en stekpanna i 3 minuter på högsta värmen. Tillsätt sweet chilin och stek ytterligare 2 minuter.Blanda majonnäs och wasabipasta till en god wasabimajonnäs.
  5. Lägg ett rispapper i blöt ca 20 sekunder, lägg upp på en ren yta och fyll med 4 skivor rättika i mitten och toppa sedan med 25 gr pulled oats, sedan lite mungroddar och sist koriander.
  6. Rulla ett varv och vik sedan in ändarna och sist ihop den som en vårrrulle.
  7. Låt den sedan vila i några minuter så den sätter sig, sedan kan du dela den och äta den med lite av wasabimajonnäsen.
Receptanteckningar

Recept: Sebastian Schauermann

Foto: Derin Ivgen

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.