Tarteletter med räkor och avokado i dillkräm

En klassiker i ny, enkel form. Det ljumma skalet fylls med räkor vända i dillkräm tillsammans med små avokado- och gurktärningar.

Skriv ut recept
Tarteletter med räkor och avokado i dillkräm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Brunch, Buffé, Förrätt
Kök Svenskt
Portioner
portioner
Maträtt Brunch, Buffé, Förrätt
Kök Svenskt
Portioner
portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Halvera avokadorna, ta bort skal och kärna och skär köttet i tärningar. Droppa direkt över lite citronsaft.
  2. Skala ev. gurkan, halvera på längden och skrapa ur kärnorna. Skär den i skivor, strö över lite salt och låt bitarna droppa av i en sil.
  3. Rör ihop crème fraîche med finskuren salladslök samt hackad dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Tina räkorna och låt dem rinna av ordentligt före du vänder ner dem i krämen tillsammans med avokado och gurka. Smaka av.
  5. Värm tarteletterna i ugnen. Låt dem stå några minuter innan du fyller dem.
  6. Dekorera med dill och servera direkt.
Receptanteckningar

Recept och foto: Netto

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.