Toskansk krämig lax med vitlök

Toskansk krämig lax med smak av vitlök, soltorkad tomat och persilja. Recept för två personer. Perfekt till alla hjärtans dag.

Skriv ut recept
Toskansk krämig lax med vitlök
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. Ta av från spisen och lägg åt sidan.
  2. Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. Tillsätt i vitlök och stek i ungefär en minut. Stek löken i smöret. Häll i vitt vin och reducera något. Tillsätt soltorkad tomat och stek i 1-2 minuter för att släppa ut sina smaker.
  3. Minska värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.
  5. För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning.
  6. Lägg tillbaka laxen i stekpannan. Strö på persilja och en sked sås över varje filé.
  7. Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.