Förberedelserna pågår för fullt inför Vin i köket

I och med nedräkningen till Vin i köket pågår förberedelserna för fullt på Vinsiders kontor. Efter fjolårets succé är det många som är spända på årets upplaga. Formatet för Vin i Köket var onekligen något helt nytt och det nådde fram till en ny målgrupp. I en skön hemma-hos-känsla slappnar besökarna av och vågar ställa de där frågorna de annars inte gör.



Vad ser då Mats Garb, en av projektledarna till Vin i köket, mest fram emot med årets upplaga?

– Det fantastiska mötet som uppstår mellan besökarna och utställarna! Att man får tid att prata, prova och att man kan ta sig tid när man provar. Det är ingen stress.

Freixenet

Vad är det som skiljer Vin i Köket mot de traditionella vinmässorna och vinprovningarna?

– Det finns stora skillnader. Det blir intimt. Man vågar ställa frågor, man vågar ta tillfället i akt, utan att känns sig dum på något sätt. Hela miljön och känslan är nästan som att vara hemma hos någon. Det är mer avslappnat helt enkelt!

Vem är då den typiska besökaren?

– Det är väl det som är det roliga med det här! Eftersom det inte är en traditionell provning så öppnar det upp för en ny målgrupp. Det passar såklart för de som brukar gå på provningar. men vi märkte i fjol att det lockar även en yngre publik. På Vin i köket träffar man på alla!

Viner från Pernod Ricard Sweden

Avslutningsvis vill vi såklart veta vad Oskar Lindholm, även han projektledare för Vin i Köket, tyckte var det absoluta bästa med fjolårets Vin i Köket.

– Formatet! Det var som att komma på en bra middag, med riktigt bra vin. Skönt häng i köken. Det var höjdpunkten. Och att få chansen att prova igenom alla viner och kunna ställa frågor. Trots att det var mycket folk var det ändå lugnt och man hade möjlighet att verkligen prata med utställarna. Sen går det inte att sticka under stolen att en av kvällens absoluta höjdpunkter i fjol var Sebastian Schauermanns fingerfood! De var ju fantastiska!

Vi ses den 27 oktober på Vin i köket.

Bilder från Vin i Köket 2017

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.