Vinhuset Tommasi presenterar tre mästerverk – Trilogy of Emotions

För det italienska vinhuset Tommasi Viticoltori har en dröm gått i uppfyllelse då de i höstas stolt presenterade tre nya enastående regioner i Tommasi Family Estates, som utgör en triologi av mästerverk.

Tommasi är idag en av de absolut mest erkända producenterna av Amarone, men historien om familjen Tommasi börjar redan 1902 då Giacomo Tommasi köpte en liten vingård i hjärtat av Valpolicella, Italien. Idag är det fjärde generationen som styr familjeföretaget där nio familjemedlemmar, både syskon och kusiner, arbetar sida vid sida för att förvalta och utveckla gammelfarfar Giacomos verk.

För 20 år sedan startade vinodlarfamiljen Tommasi ”Projekt 1997”, ett ambitiöst program och en omfattande satsning i att hitta de finaste odlingsplatserna i Italien. Syftet är att nyttja de fyra generationernas vin- och odlingskunskaper för att kunna producera de absolut bästa och mest exklusiva italienska vinerna. Som följd kan Tommasi nu presentera tre unika mästerverk: Tommasi Amarone i Valpolicella, Brunello di Montalcino i hjärtat av Toscana och Patenostro Aglianico i Vulture, i södra Italien.

Pierangelo Tommasi, fjärde generationens ägare, besökte Sverige i höstas för att hålla en första exklusiv Master Class och provning, där gästerna fick prova vinerna från de tre regionerna, Trilogy of Emotions. Totalt presenterades hela nio viner: Tommasi Amarone 2013, Tommasi Amarone 2011, Tommasi Ca’Florian 2010, Tommasi Ca’Florian 2007, Casisano Brunello 2012, Casisano Brunello 2010, Casisano Colombaiolo 2011, Paternoster Don Anselmo 12 och Paternoster Don Anselmo 10.

Det känns otroligt roligt och ärofyllt att få presentera Trilogy of Emotions, som är ett stort och spännande steg i vår utveckling. Som fjärde generation är det viktigt att utveckla familjeföretaget ytterligare för kommande generationer. Sverige är ett viktigt land för oss där hela 30 % av försäljningen är italienska viner och 40 % av de röda vinerna kommer från Italien, vilket är ett bevis på att svenskarna är mycket intresserade av goda viner, säger Pierangelo Tommasi.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.