Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chardonnay Eco

Artnr: 76491
Land: Frankrike
Pris: 139 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Producent: Albert Bichot
Leverantör: Nigab
Smak: Det är ett utmärkt vin till skaldjur och fiskrätter. Bör serveras lätt kylt.
Användning: Det är ett utmärkt vin till skaldjur och fiskrätter. Bör serveras lätt kylt.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 6/8
SÖTMA: 1/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Kunglig glans!

Franska regionen Bourgogne har genom generationer charmat vinälskare med sina eleganta och fulländade viner. Vinerna från Albert Bichot har även uppskattats av vårt eget kungahus som hovleverantör till både Gustaf V och Gustaf VI Adolf.

Maison Albert Bichot som grundades redan 1831 är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son. Man äger egna vingårdar runt om i Bourgonge där dessa vinifieras på plats i de olika områdena – i egna vinerier och med olika vinmakare. Vingårdsnamnen sätt alltid ut på etiketten – t.ex. Domaine Long-Depaquit, Clos Frantin eller Domaine de Rochegrès. Bichots viner finns idag i mer än hundra länder över världen.

Druvorna i detta ekologiska vin ger en fruktig doft med lätt kryddighet, inslag av gula äpplen, honung och en lätt citrus. Smaken är torr med balanserad friskhet och en rik mineralton med inslag av gula äpplen, melon och viss smörighet.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.