Kosta Ekologisk Vinglögg

FAKTA


Artnr: 70985
Land: Sverige
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 10 %
Producent: Supreme Wine & Spirit
Leverantör: Supreme Wine & Spirit
Smak: Fyllig och välkryddad klassisk glögg. Tydliga inslag av kanel, kryddnejlika och kardemumma.
Användning: Värm glöggen försiktigt utan att låta den koka upp. Servera tillsammans med de klassiska tillbehören russin och mandlar.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Man kan föreställa sig en småländsk glashytta under 1700-talet. Den värmande glasugnen, de törstiga arbetarna och närheten till skogens egna skafferi. Här fanns alla ingredienser som behövs för att skapa en riktigt god glögg.

Sida vid sida med de småländska glasblåsarna fanns gästarbetare från såväl Italien som Tyskland, länder med en djupt rotad dryckeskultur kring både vin och öl. Kallt öl och svalt vin var vad italienarna och tyskarna efterfrågade när de skulle slappna av efter en lång dag i den heta glashyttan. Detta var såklart inte var helt enkelt att åstadkomma i en miljö med glödande glasugnar.

De började därför söka efter alternativa drycker och fann inspiration från hemlandets ”vin brulé” respektive ”glüwein”, d.v.s. uppvärmt och kryddat rödvin, och så föddes Kosta Glögg. En värmande dryck kryddad med kanel, ingefära, kummin och nejlikor.

Framåt kvällarna när mörkret föll samlades glashyttans alla arbetare kring tända eldar där kittlar med glögg stod och kokade. Över den nya favoritdrycken möttes kulturerna för att utbyta såväl fascinerande historier från fjärran länder som nya spännande kryddblandningar.

Det är i den traditionen och andan som Kosta Glögg en gång för länge sedan skapades och nu ännu en gång ska avnjutas.

Kosta Glögg finns även som alkoholfri, du hittar glöggen på Coop och Citygross. På Systembolaget ingår Kosta Glögg i beställningssortimentet.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.