Plura Torpets Glögg

FAKTA


Artnr:82095
Land: Sverige
Pris: 95 kr
Alkoholhalt: 15 %
Producent: Götene Vin & Spritfabrik
Leverantör: Brands For Fans AB
Smak: Toner av svenska bär och pomerans tydligt kommer fram, samtidigt som alla traditionella julkryddor som kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika finns där och bidrar till en klassisk glöggupplevelse.
Användning: Perfekt som fördrink till julens alla festligheter. Kan drickas kall eller varm.

PASSAR TILL:  

SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Ingen i Sverige har väl kunnat missa Pluras stora passion för mat och dryck. På sitt oefterhärmliga sätt har han tjust publiken med en charmigt tillbakalutad stil och en stor kärlek till livets goda. Nu får vi chansen att ta med oss en del av Pluras stämningshöjande karaktär in i det egna hemmet genom Plura Torpets Glögg. Denna glögg är gjord på svenskt fruktvin baserat på svarta vinbär och lingon. För smakens skull ligger sockerhalten på 150 g/l. Det gör att tonerna av svenska bär och pomerans tydligt kommer fram, samtidigt som alla traditionella julkryddor som kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika finns där och bidrar till en klassisk glöggupplevelse.

– Jag gillar stark glögg och ville ha en något lägre sockerhalt. Farsan brukade göra egen och den var alltid ganska stark. Jag valda att lägga Torpets Glögg på 15 %, men vill man ha den starkare än så får man helt enkelt spetsa den själv. Svårare än så behöver det inte vara, säger han.

Det är inte bara innehållet i Torpets Glögg som bär Pluras personliga signum. På flaskan syns nämligen det torp som har en alldeles särskild plats i Pluras hjärta. Det är i det huset, ensligt beläget mellan Flen och Katrineholm, Plura firat sina jular sedan han och hans fru övertog det för fyra år sedan. – Jag har alltid trivts på landet, både som litet barn och som vuxen och det är även där jag helst skriver mina låtar. Dessutom är jag en rastlös person och här finns alltid saker att göra.

– Det blir förstås extra festligt att även kunna servera egen snaps (Plura Torpets Akvavit) och glögg, säger han.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.