Månadens ostbricka med spanska smaker

Månadens ostbricka, framtagen av Mariam Kronberg på Sabis Fält­överstens Ostrum, bär temat Spanien med bravur. Här serveras tre olika spanska ostar, med marmelad, mandlar, oliver och spanska chips.

ostbricka sabis

Månadens ostbricka består av Los Cameros som tillverkas av ko-, får- och getmjölk i Rioja och har lagrats 6 månader i en grotta och tvättats med olivolja. Den bär en intensiv smak med tydlig karaktär från de tre olika mjölksorterna. Till denna ost dricker man helst vin från samma område, Rioja – Tempranillo, Garnacha, Graciano, och Mazuelo.  Manchego Dop är en klassisk spansk hårdost gjord på mjölk från Manchega-fåret. Lagrad i 3 månader. Passande vin är fruktig chardonnay eller en torr riesling men även fruktiga röda viner så som garnasha.

Getosten Monte Enebro Castilla y Leon är kraftfull i smaken med frisk syra och sälta. Producenten har blandat blåmögelkultur i askan som osten rullas i. Avnjut osten med sauvignon blanc eller riesling till.

Dessa ostar serveras tillsammans med Membrillo, kvittenmarmelad. Det lövfällande trädet kvitten bär frukt som kan liknas med äpplen men med fastare fruktkött.

Sabis ostbricka

Sabis Fältöversten är Sveriges mest prisbelönta matbutik. I det unika ostrummet hittar du spännande smaker och aromer.

▶︎ Här hittar du tidigare ostbrickor.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.