Tacos alá clarias

4 portioner

600 g Clariasfärs
1 paket tacokryddmix
1 paket 8 små tortillabröd
Tomater
gurka
majs
sallad
1 stor Rödlök
1–2 msk rapsolja
örtsalt

Guacamole
2 avokado
lime en klyfta
örtsalt
1 dl creme fraiche
1 liten vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Halvera Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadona. Mosa avokadon till ett fint mos med bitar i och pressa över lime. Vill man ha det helt slätt får man använda en stavmixer.
  2. Blanda samman alla ingredienser till guacamolen och krydda med örtsalt.
  3. Skär tomater och gurka. Skala och hacka löken i små bitar och lägg i en skål och häll över oljan, smaka av med örtsalt. Låt majsen rinna av. Skär salladshuvudet på mitten och lägg i iskallt vatten i några minuter innan det strimlas fint.
  4. Stek färsen i valfritt fett och krydda med kryddmixen och låt steka en bra stund tills färsen får fin yta.
  5. Lägg köttfärsen i tortillabröden, lägg sedan på guacamole och grönsaker, toppa med lök.
  6. Tips! Om man vill ha lite extra karaktär på tortillabröden, stek dom i en torr riktigt varm stekpanna några sekunder på var sida så de får lite färg. Akta så de inte bränns.

Clariasfärs

Gårdsfisk Clariasfärs går hem hos alla – stora som små och är ett klimatsmart alternativ till köttfärs. Färsen briljerar i alla färsrätter du kan tänka dig – från mer vardagliga rätter såsom köttfärsås eller köttbullar till mer högtidliga rätter som t.ex Wallenbergare eller fredagstacos.


Skriv ut recept
Tacos alá clarias
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Kök Mexikanskt
Portioner
Kök Mexikanskt
Portioner
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.