Stockholms 8 bästa vinbarer

Stockholms vinbarscén bjuder på många pärlor. Vinsider har listat favoriterna vi vill tipsa om just nu.

la colline vinbar

LA COLLINE

På Götgatans topp på Söder hittar vi brasserie La Colline. Namnet La Colline betyder just “kullen” och anspelar förstås på läget av Götgatsbacken. Det är teamet bakom Tranan på

Odenplan som står bakom detta medelhavs-fokuserade brasserie.
Här kan man förvänta sig god mat och mängder med naturliga viner under ledning av sommelieren Anna Mellfors. Den imponerade vinlistan har uppåt 500 viner.

Götgatan 29, Stockholm

lacolline.se

grus grus vinbar

GRUS GRUS VINBAR

I höstas slog Tranans nya bakficka, ­vinbaren Grus Grus, upp dörrarna. Här jobbar man med hantverksviner och mat som följer årstiderna.

Man kan dricka viner på obskyra druvor från okända områden hela kvällen eller beställa in en riktigt klassisk flaska. Vad de alla kommer att ha gemensamt är att de är gjorda för hand, med passion och respekt för naturen.

Karlbergsvägen 14, Stockholm

grusgrusvinbaren.se

DRYCK VINBAR

Modern vinbar vid Mariatorget. På Dryck vinbar är ambitionen att vara en given mötesplats i framkant kring vin, öl och allmänt bra och goda drycker. Vinlistan består av omsorgsfullt odlade viner från medvetna vinproducenter. Gärna småskaligt, med fokus på hantverk.

Vin-nörderi utan snobberi, som de på Dryck vinbar själva beskriver sin verksamhet.

Swedenborgsgatan 1, Stockholm

dryckvinbar.se

BAR NOMBRE

På Bar Nombre på Odengatan finner vi spanska viner, mycket öl och modern mat med spanska influenser.

Här ska vara avspänt att vara gäst hos dem eftersom det faktiskt är lättare att njuta av maten och drycken om när känner sig hemma. De har inga dukar, ingen hovmästare och ingen 55 sidor stor vinlista. Man satsar på det enkla, bra mat och bra viner utan krångel.

Odengatan 36, Stockholm

barnombre.se

VINKÖKET

På Vinköket i Gamla stan blandas köksfestens känsla med djup vinkunskap till en brusande oas mellan systerkrogarnas matsalar. I vinsamlingen finner man både tunga klassiker och nya naturviner. I nära samarbete med några av världens mest nyskapande vingårdar bjuds en smakresa för alla.

På Vinkökets meny står rätter med influenser från både Medelhavet och Norden.
Brunnsgränd 2-4 , Gamla Stan
vinkoket.com

BLANCHE & HIERTA

På lyxhotellet At Six finner vi Blanche & Hierta – en vinbar, ett café och en deli. Med inspiration av Brunkebergstorgs färgstarka historia är Blanche & Hierta en avslappnad och levande plats där samtal hyllas över ett glas – eller två – kvalitetsvin tillsammans med smårätter och delikatesser lagade med äkta och närodlat närmast hjärtat.

Brunkebergstorg 6, Stockholm

hotelatsix.com

XARCUTERIA

Tapasbaren Xarcuteria är lite som Barcelona eller Madrid – fast på Kungsholmen. Bakom Xarcuteria står de matglada bröderna, David och Douglas Tikka.

Här finner vi, utöver tapasbar och charkuteribar, en utmärkt vinbar med ett stort utbud av framförallt spanska och italienska viner. Över 50 av vinerna går att få på glas.

Hantverkargatan 40, Stockholm

xarcuteria.se

BAR À VINS

På Narvavägen 32 ligger en fransk liten pärla. Den genuina franska vinbaren Bar à vins bjuder på säsongsbetonad rustik bistromat tillagad med omsorg. Samt noggrant utvalda viner från små producenter från hela Frankrike.

Passion, värme och kärlek till druvan är nyckelorden vid valet av viner. Utöver den franska atmosfären erbjuds vinprovningar på svenska och franska.

Narvavägen 32, Stockholm

baravins.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.