Vin på vita duken – Filmtips!

För många är det klassiska julfilmer som helst sätts på teven dagar som dessa. Julfilm i all ära, men vi är mer intresserade av vinfilmer. Här är våra tips på filmer med vin i handlingen och dokumentärer om vin.

Sideways (2004)

Dramakomedi/Kärleksfilm
Jack ska gifta sig och hans kompis Miles vill bjuda sin honom på en resa till Kaliforniens vindistrikt. De börjar båda närma sig medelåldern och innan de vet ordet av det urartar resan medan de drunknar i ett överflöd av vin och kvinnor.

Barolo Boys (2014)

Historisk dokumentärfilm/ skönlitteratur
Historien om en grupp unga vinmakare i Barolo på 1980- och 90-talet som drastiskt förändrade och moderniserade Barolo. Ett stycke intressant vinhistoria!

Sour Grapes (2016)

Dokumentärfilm
Kriminal-dokumentär om den fina och exklusiva vinauktionsmarknaden där en förfalskare lurade de rika och mäktiga och sålde falskt vin för  miljoner dollar genom de bästa auktionshusen.

Gyllene druvor från Montelena (2008)

Dramafilm/Dramakomedi
Baserad på vintävlingen  som hölls 1967, “Judgment of Paris”, när Kalifornien vin besegrade franskt vin i ett blindtestprov.

Red Obsession (2013)

Historisk skönlitteratur/Dokumentärfilm
De stora slottarna i Bordeaux kämpar för att rymma den frodiga aptiten för sina sällsynta, dyra viner, som har blivit en stark statussymbol i blomstrande Kina.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.