Baglietti Prosecco DOC No 10

Artnr: 74590
Land: Italien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %
Producent:  47 Anno Domini
Leverantör: Core Wine
Smak: Vinet har en stor dominant doft och en elegant torr smak av päron, citrus och mandel. Kombinerat med en välbalanserade syra som avslutas med en fantastisk fin fyllighet.
Användning: Vinet passar som aperitif och som lättare tilltugg. Med sin elegans och fina fyllighet gör det sig även bra till rätter med ljust kött, fisk eller skaldjur. Serveras vid 6-8 grader.
Druva: Glera

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 4/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Baglietti Prosecco DOC No.10, är proseccon som har tagit Sverige med storm och nu även finns på ett antal olika marknader i världen.  Vinet har en stor dominant doft och en elegant torr smak av päron, citrus och mandel. Kombinerat med en välbalanserade syra som avslutas med en fantastisk fin fyllighet. Eftersom vinet får vila en längre tid på jästen fås en torrare och fylligare smak. Flaskan är speciellt framtagen för Baglietti och hittas inte någon annan stans.

47 Anno Domini som idag ägs av far och son har anor tillbaka till 1890. Traditionen och hantverket har förts vidare från generation till generation. Prosecco-vinerna är dock moderna och man har utvecklat en egen jästkultur för att få till just den karaktär man vill ha på vinerna. Området där man odlar sina druvor är skyddat av berg men också väldigt rikt på hav och floder, vilket ger optimala förhållanden för att odla fylliga, generösa och fruktiga viner.

Baglietti är kända för att alltid hålla en hög kvalitet på sina viner, vilket återspeglas genom Baglietti Prosecco DOC No10. Till detta fantastiska hantverk har man bara jobbat med druvor från området Piave som är Cantina Bagliettis mest kvalitativa område i Prosecco.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.