Chill Out Chardonnay

Artnr: 22280
Land: Australien
Pris: 209 kr
Alkoholhalt: 13 %
Producent:  Altia Sverige
Leverantör: Altia Sweden AB
Smak: Mycket fruktig smak med inslag av fat, ananas, mandarin, honungsmelon och vanilj.
Användning: Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller kyckling.
Druva: Chardonnay

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 5/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

CHILL OUT är en serie okomplicerade kvalitetsviner där samtliga är noggrant utvalda från gårdar runt om i världen.  I sortimentet finns en bred variation av druvsorter och smaker som passar lika bra till festliga tillställningar som till lugna hemmakvällar. På senare år har man också breddat utbudet med ekologiska viner och rättvisemärkning.   

Till hösten lanserar CHILL OUT en helt ny design på sina produkter. En grafisk och modern uppdatering från ett av Sveriges mest älskade vinmärken – där tanken också är att guida köparen till rätt smak och ursprung. 

CHILL OUT Chardonnay Australia är gjord på en Chardonnay-druva som skördats nattetid i sydöstra Australien.

Nattskörden gör att druvorna hålls svalare än normalt och därmed genomgår en långsammare mognadsprocess, vilket medför att man får man ett vin som blir friskare och fruktigare i karaktären. Efter försiktig pressning klarnas musten före jäsningen, som i huvudsak äger rum i rostfria ståltankar. Som en krydda tillsätts även en mindre del vin som har tydlig karaktär av ek. Vinet fraktas sedan vidare innan det slutligen tappas på bag-in-box.

CHILL OUT Chardonnay är ett medelfylligt och smakrikt vitt vin med en stor, frisk och fruktig doft med inslag av citrus och tropiska frukter. Smaken är mjuk och frisk och bär inslag av citrus, honung samt en behaglig smörighet.

Passar utmärkt till rätter av fisk, skaldjur, sallader och lättare kötträtter. Kan självklart även avnjutas som en väl kyld aperitif.    

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.