Drostdy Hof Chenin Blanc

Artnr: 2069
Land: Sydafrika
Pris: 189 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Drostdy Cellars
Leverantör: Bibendum
Smak: Fruktig, mycket frisk, ungdomlig smak med inslag av päron, kiwi, honungsmelon och citrus.
Användning: Serveras vid cirka 8°C till lättare rätter av fisk och skaldjur.
Druva: Chenin blanc

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 2/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

I området Tulbach, i vackra Western Cape-regionen i Sydafrika, finner man en blomstrande dal omgiven av hänförande bergsmassiv på alla sidor.

Här, i det bildsköna landskapet, ligger Drostdy-Hof Winery som är en av landets mest avancerade och välrenommerade anläggningar. Huvudbyggnaden uppfördes i början av 1800-talet av den berömde franske arkitekten Louis Michel Thibault.

Drostdy Hof producerar kvalitetsviner med miljö, mångfald och hållbarhet i fokus. Här arbetar man extra hårt för att minimera miljöpåverkan och bidra till ett hållbart Sydafrika.

Effektivisering av produktionskedjan, återanvändning av spillvatten och ett avancerat system för återvinning har hjälpt till att profilera gården som både modern och ansvarstagande.

Läget som Drostdy-Hof Winery befinner sig på är inte bara vackert utan skapar med sina omkringliggande bergskedjor även perfekta förutsättningar för att odla druvor. De branta bergen skapar ett kyligt klimat med stora temperaturskillnader mellan natt och dag, vilket gör druvans mognadsprocess längre och bidrar till en rikare arom.

Drostdy Hof Chenin Blanc har en naturlig fräschör och friskhet. Smaken är ungdomlig med inslag av päron, kiwi, honungsmelon och citrus.

Drostdy Hof Chenin Blanc har seglat upp till en av de stora favoriterna vad gäller box-viner i Sverige på senare år och passar utmärkt till buffén eller till rätter av skaldjur, fisk, kyckling eller annan fågel. Gärna med en fräsch sallad som tillbehör. Serveras väl kylt.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.