Pommery Apanage Blanc de Blancs

Artnr: 75319
Land: Frankrike
Pris: 399 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Pommery & Greno
Leverantör: Domaine Wines Sweden AB
Smak: Komplex champagne med smak av röda äpplen, citrus, bröd och ingefära.
Användning: Utmärkt att servera till skaldjur, ljust kött, smakrika fiskrätter eller som aperitif.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 5/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Som första land i världen lanserar nu Pommery sin Apanage Blanc de Blancs i Sverige. Svenskar är ett av världens mest Champagne-intresserade folk och därför väljer det anrika Champagnehuset Pommery att lansera sin nya cuvée Blanc de Blancs i just Sverige, bara några veckor innan Japan får tillgång till den.

Både när Kung Carl XVI Gustaf gifte sig 1976 och när kronprinsessan Victoria gifte sig 2010 serverades Pommery. Namnet Apanage har däremot ingenting med detta faktum att göra, utan syftar på att vinet kommer från 17 olika vingårdar (så kallade ”cru”).

Pommery Blanc de Blancs är gjord på 100% chardonnay vilket ger en frisk och elegant Champagne med toner av jasmin, gröna äpplen och solmogen citrus. Dricks med fördel som aperitif eller till fisk och skaldjur. På grund av den friska syran är detta ett utomordentligt lagringsvin som kan lagras i 10-15 år utan några problem.

Kravet för årgångslös Champagne är att den ska lagras minst femton månader på flaska – Pommery väljer att ta det längre och lagrar denna Blanc de Blancs hela fyra år för att utveckla den unika Champagne-karaktären.

Pommery får fyra av fem stjärnor av Richard Juhlin vilket innebär att det är en ”fantastisk producent där vissa viner håller världsklass”.

Samtliga flaskor levereras i trälåda.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.