Bocuse d’Or final för svenskarna

Jimmi Eriksson och Thilda Mårtensson levererade de svenska tävlingsrätterna. Foto: Nicolas Reynaud

Under helgen har Bocuse d’Or pågått i Lyon och Jimmi Eriksson och Thilda Mårtensson levererade de svenska tävlingsrätterna på exakt utsatt tid under söndagens världsfinal. Efter fem timmar och 30 minuter var de två tävlingspresentationerna redo att visas för juryn. Det spektakulära silverfatet fick publiken att applådera, samtidigt som läktaren fylldes av svenska fans. Bland åskådarna fanns bland andra H.K.H. Prins Carl Philip som är på plats i Lyon för att följa det svenska teamet. Prinsen är även beskyddare av den svenska satsningen i Bocuse d’Or.

Foto: Magnus Skoglöf


Silverfatet var uppdukat med de svenska tävlingsrätterna på råvarorna marulk, pilgrimsmussla och blåmusslor. Tallrikspresentationen bestod av en trerättersmeny med pumpa som huvudråvara. 

På måndag klockan 18:00 börjar prisutdelningen. Cirka klockan 18:30 koras vinnarna. Om du vill följa tävlingen live kan du göra det här: bocusedor.com/en/streaming

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.