Clara Hallencreutz har designat årets Champagne Bonnet

Clara Hallencreutz har designat årets Champagne Bonnet

För elfte året i rad lyfter Champagne Bonnet en svensk kvinnlig kreatör. I år föll valet av designer på Clara Hallencreutz, konstnären och fotografen som bjuder in åskådaren till sin fantasifulla värld.

Hennes bilder föreställer ofta installationer av vardagliga objekt som hon placerar i nya, fascinerande och lekfulla sammanhang. I hennes kreativa konstverk varvas pop, surrealism och geometrisk abstraktion. I de två verken för Bonnet utmanar Clara Hallencreutz bilden av en blomsterbukett. Hon sänker ner blomsterinstallationer under vatten och genom att skapa vågor och bubblor skapas illusionen av rörelse i penseldrag.

Bonnet Champagne är en av de främsta och mest uppskattade Champagnerna på den svenska marknaden. Varje år får en kreatör möjligheten att tolka champagnen och skapa limiterade presentförpackningar. Årets kreatör Clara Hallencreutz vill skapa konst som väcker nyfikenhet för det ordinära.

– I min tolkning av årets designchampagne har jag skapat två verk med olika paletter som tar avstamp i min tidigare serie, ”Wet Paint”. Serien fokuserar på de små beståndsdelarna som utgör en tavla, där varje blomma representerar ett penseldrag och färgval med inspiration från rosé och brut. Blommorna under vattnet, omgivna av rörelse och bubblor för tankarna till de smakrika aromerna som är fångade i en bubblig flaska Bonnet champagne. Jag vill att färgpaletten och rörelsen i verken ska skapa lust och lekfullhet precis som champagne gör.

Clara har en Bachelor of Photography från QCA i Brisbane, Australien. På hennes meritlista finns utställningar runtom i Europa, USA, Australien och Asien och hennes verk säljs på gallerier över hela världen. De limiterade champagneförpackningarna börjar levereras till Systembolagets butiker från och med maj 2024. Bonnet importeras till Sverige av Solera Sweden AB.

 

Bonnet Grande Réserve Brut
Nr 7555 Pris 379 kr

En uppfriskande champagne med inslag av röda äpplen, citrus samt rostat bröd. Paletten är bred och smaken är lång. Vinet är veganvänligt. Druvor: 80% pinot noir, 20% chardonnay.

 

Bonnet Perle Rosée Brut
Nr 7471 Pris 429 kr

Champagnen har en ljuvlig rosa färg tack vare pinot noir druvan. Elegant och fruktig med friska inslag av blodapelsin, hallon, brödighet med avslut av lingon. Servera champagnen som aperitif eller till sommarsalladen. Vinet är veganvänligt. Druva: pinot noir.

Champagnehuset Alexandre Bonnet

Druvorna till Bonnet Champagne är noga utvalda från 200 hektar vingårdar och är vinfierade av Champagnehuset Bonnet, som är beläget i den lilla staden Les Riceys i Côte des Bar. Hela 99,7% av byns odlingar utgörs av pinot noir. Med branta kalkstenssluttningar och kimmeridge jordmån har man ideala förutsättningarna för pinot noir druvan. Detta är anledningen till att man i Les Riceys får tillverka viner under tre AOC:er, Champagne AOC, Côteaux Champenois AOC och Rosé de Riceys AOC.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.