Glenmorangie med ny presentutgåva

Den skotska whiskytillverkaren Glenmorangies andedjur, ”spirit animal”, är giraffen. Den långa växtätaren står i fokus när Glenmorangie nu inför julen lanserar en presentutgåva av sin single malt.

Giraffen har länge varit en omtyckt symbol för Highland Distillery där Glenmorangie tillverkas. Kopparkärlen på destilleriet där Glenmorangie tillverkas är de högsta i Skottland, och når lika högt som halsen på en vuxen giraffhane. Detta ger whiskyn extra ”utrymme” att fyllas av smak och aromer. Som en del av sitt engagemang för att trygga vilda giraffers överlevnad lanserars nu en giraffmönstrad presentutgåva, Glenmorangie Original, destilleriets lena och runda 10-åriga single malt som lagrats på Bourbonfat.

Utöver att lansera sin presentutgåva har Glenmorangie ingått ett treårigt partnerskap med välgörenhetsorganisationen Giraffe Conservation Foundation (GCF). Beståndet av vilda giraffer har minskat med 30 procent de senaste 30 åren och vissa giraffarter är nu kritiskt utrotningshotade. Syftet med partnerskapet är att öka medvetenheten kring de vilda giraffernas situation och stötta Giraffe Conservation Foundation i arbetet med att skydda dem.

– Det är tack vare våra giraff-liknande kärl, de högsta i Skottland, som vi tillverkar den avvägda och fruktiga smaken i alla våra goda single malt-sorter. Jag hoppas whiskyälskare kommer att njuta av att upptäcka någon av dessa i den giraff-inspirerade presentutgåvan den här julen – och kanske stämma in i en skål för vårt andedjurs framtid, säger Bill Lumsden, Director på Glenmorangie Whisky Creation.

 

Glenmorangie 10 Years

Original limited edition presentutgåva är tillgänglig i Systembolagets fasta sortiment så länge lagret räcker
Pris: 435 kronor
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40%
Artikelnummer Systembolaget: 417

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.