High Coast Whisky första 10 år buteljerade på flaska – The First Ten Years

High Coast Whisky lanserar sin första tioåriga single malt whisky – The First Ten Years. En orökt bourbonfatslagrad whisky som har fått vila de sista åren på Pedro Ximenez-fat. Denna milstolpe är ett resultat av kunskap, ambition och tio år av tålamod.

Tio år har passerat sedan den första flaskan buteljerades på High Coast Distillery. Efter denna långsamma process, där de norrländska temparaturväxlingarna och ekens djup har gjort sitt unika avtryck på whiskyn, är High Coast Whisky stolta över att lansera The First Ten Years.

– ”The First Ten Years är en milstolpe i historien om High Coast Whisky då det blir vår första 10-åring. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit det första decenniet, det kommer bli spännande att se hur bra det kan bli de kommande åren.” säger Roger Melander, Distillery manager på High Coast Whisky.

High Coast Whiskys mål med The First Ten Years var inte en sherry-tung whisky utan att finna en balans mellan det fruktiga destillatet och karaktären från både bourbonfat och sherryfat. Även förpackningen är en milstolpe då det är High Coast Whiskys första produkt i tub istället för sedvanlig kartongförpackning.

The First Ten Years är en 100% orökt whisky som först lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på 17 stycken 55-liters sherryfat (Pedro Ximénez). Det valdes även att tillsättas ett bourbonfat på 200 liter för att balansera upp smaken.

The First Ten Years finns i 1400 flaskor (av totalt 2088 stycken) på Systembolaget.

Pris 1650kronor Nr 4103702 Flaska 500ml.

Smaknoter:
Doft: Sultanrussin, krusbär, gröna tomater, apelsin och vanilj.

Smak: Fruktkompott, kokos, anis, citrus, kanel Eftersmak: Brödkryddor, vanilj, lång och värmande.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.