Hur var din helg med Edward Blom

Edward Blom är just nu aktuell med sin senaste bok “I full blom” som han även nyligen läst i som ljudbok. Utöver det har han fullt upp med livet som småbarnsförälder tillsammans med sin fru Gunilla Kinn Blom. Han driver också en egen youtubekanal, podd och har massvis med följare på Instagram. På Systembolaget hittar man även hans snaps Edward Bloms Högtidssnaps och glöggen Edwards Bloms Glögg.

Vi lyckades haffa Edward i morse för att höra hur hans helg varit.

Bild från Edward Bloms Instagram.

Var helgen bra eller stökig?

– Vi var som vanligt, under pandemin just nu, bara hemma med familjen. Med tre barn på 2-5 år kan det förstås bli ganska stökigt, men det är roligt och fint också. Min fru Gunilla och jag driver eget företag hemifrån och på fredagar slutar vi lite tidigare och jag duka upp ”fredagsmys” till hela familjen vid 17:00-tiden.

Både vuxna och barn älskar olika sorters salami och lufttorkad skinka, liksom nötter, oliver och groksi ostsnacs. Barnen får dessutom popcorn och äppeljuice medan Gunilla och jag delar en flaska – senast var det en 3 Fonteinen Oude Geuze, om man får nämna en öl på Vinsider.

Vad drack du i helgen? 

– Vi drack en Oremus Mandolas Furmint 2018. Den är väldigt bra, jag har dock druckit andra årgångar förr så det var ingen överraskning.  Till osten blev det ett litet stänkt av Broadbent Madeira 10 årig verdelho 2010; mycket läcker, men ändå kanske inte så extremt mycket bättre än vårt ”husvin” J.H. Goncalves  5 årig sercial. Lördagen sluglien blev det en Viotti Albarossa 2015, ett mysigt vin till entrecoten och den sprakande brasan.

Något vin du vill tipsa om?

– Kul saker jag druckit det senaste halvåret: Ninve Gida Shiluh Turabdin, Anima Negra AN/2,  Xavier Châteauneuf-du-Pape , Chateau Musar och Palo Cortado Península Solera Reserva.

Rekommenderad njutning till låg kostnad:  Kloster Eberbach Kabinett,  Les Grands Arbres röd, Perquita Reserva, Barbera del Monferrator,  Alvarinho Contacto, Imperial Pinot Noir, Q Malbec, Lat42 och Cuco Oloroso Dry.

Härligt att höra och vi önskar dig en bra start på veckan!

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.