Internationell stjärnglans i juryn i Årets Kock 2023

Årets Kock 2023 – SM i professionell matlagning genomförs på Annexet i Stockholm den 19 oktober. Tävlingen firar även sitt 40-årsjubileum. Juryordförande Jonas Dahlbom, vinnare av Årets Kock 2006, har nu utsett årets finaljury som ska kora Årets Kock 2023.

Jonas Dahlbom. Foto: Årets Kock

– Juryn i år är verkligen värdig ett 40-årsjubileum. Vi har samlat några av de mest kunniga gastronomerna vi har i Sverige och dessutom adderat internationell kompetens i form av Pam Pichaya, som är en av världens mest framstående kockar, säger Jonas Dahlbom.

Några av Sveriges mest meriterade kockar och personer med gastronomisk kompetens kommer att sitta i juryn i Årets Kock 2023. Utöver detta breddas årets jury med ett internationellt perspektiv, där asiatiska kockstjärnan Pam Pichaya deltar i juryarbetet hela dagen. Hon har tidigare vunnit flera tunga priser inom matlagning och så sent som i år blev hon yngst någonsin att tilldelas Michelin Thailand Opening of the Year Award och en Michelinstjärna för sin restaurang Potong i Bangkok.

– Jonas har satt ihop en jury där varje person besitter ett enormt kunnande och där bredden är stor. Varje jurymedlem har sin egen unika referensram och det skapar en dynamik i juryn som är helt fantastisk. Lite extra stolt är jag över att vi har med en internationell jurymedlem i år, säger Helene Kugelberg, VD för Årets Kock.

Här är jurymedlemmarna i Årets Kock 2023:
Jonas Dahlbom – Dahlboms Mat & Bar
H.K.H. Prins Carl Philip
Pam Pichaya – Potong
Sebastian Gibrand – Gibrand/Sjöberg
Henrik Norström – LUX Dag för Dag
Nils Molinder – Melander Group
Gustav Trägårdh – Gurras
Katherine Bont – Punk Royale
Saori Ichihara – Frilans
Frida Nilsson – ESS Group
Florencia Abella – Ekstedt
Daniel Höglander – Aloë
Ulrika Karlsson – Krakas Krog
Lena Flaten – Flammans Skafferi
Jacob Holmström – Restaurang Fyr

Här är årets metodjury:
Ulrika Brydling – Eldrimner
Lindor Wink – Frilans
Peter Jelksäter – Adam/Albin

Finalen i Årets Kock 2023 utgör 40-årsjubileum för tävlingen. Juryordförande för Årets Kock 2023 är Jonas Dahlbom, som själv vann tävlingen 2006. Tävlingsledare är Viktor Westerlind, vinnare av Årets Kock 2009 och råvaruansvarig är Stefan Eriksson, vinnare av Årets Kock 2005.

Tävlingen kommer att tv-sändas på TV4 Play och Sjuan den 19 oktober kl. 20.00.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.