Italienska vindagen

Snart är det dags för dagen som alla vinälskare går och väntar på – Italienska Vin och Gourmet Dagen. Som vanligt hålls den på Grand Hotel i Stockholm och i år är dagen som ska skrivas ner i kalendern den 27 november.

Men utöver att prova spännande viner kan du också få tips och idéer för en italiensk semester i vinets och gastronomins tecken. Bland utställarna hittar du nämligen också vingårdar och historiska lantgods som erbjuder inkvartering, och här finns turistbyråer som kan hjälpa dig boka vinprovningar, tryffeljakter och andra välsmakande semesteräventyr. Kanske en vindoftande skidvecka i italienska alperna? Eller en solgnistrande färd i Syditalien mellan vitkalkade byar och olivlundar? Om du inte följer Afzelius, Taube och Nobel i spåren till underbara italienska rivieran, eller väljer Piemontes mjukt böljande fält, premierade viner och stjärnkrogar.
Det är svårt att tänka sig ett bättre lördagsnöje än att strosa runt med vinglas i hand och drömma iväg till Italien där solen skiner året runt – dags att planera din vinresa!

Biljetter för Italienska Vin och Gourmet Dagen, lördagen den 27 november, finns på Ticketmaster.com

Det kommer även finnas matimportörer på plats, vilka kommer bjuda på delikatesser och möjligheten att fylla på skafferierna inför jul och nyår. 
Ytterligare en spännande nyhet är att man i år bjudit in Italienska vinproducenter som har också en Agriturismo eller ett så kallat Country House för att främja vinturism i Italien.

Mer info också på Italchamber.se

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.