Loimers mousserande vin gjort på traditionell metod, “Extra Brut” har sitt ursprung från vingårdar belägna i Langenlois och Gumpoldskirchen (Niederösterriech) och har producerats enligt de biodynamiska riktlinjerna från de österrikiska vinodlarnas förening Respekt. Nu lanseras det på Systembolagets tillfälliga sortiment den 19 maj.
Druvorna Chardonnay, Grüner Veltliner, Pinot Gris, Pinot Noir och Zweigelt är handskördade och pressas i hela klasar. Jäsningen sker naturligt och vinet ligger sedan i kontakt med jästfällningen under hela åtta månader. Därefter sker den andra jäsningen på flaska där också vinet också vilar i 27 månader innan degorgering.
Loimer Extra Brut Reserve NV (90232) 199kr
Systembolaget tillfälliga sortiment 19 maj och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid, 6000fl.
Det tog inte lång tid för Fred Loimer att inse att han skulle följa sin fars fotspår som vinmakare men på sina egna villkor. Fred tog över vingården 1998 och Loimer har fortsatt att producera sin ikoniska stil med glädje och balans på gommen. Nu strävar Fred efter innovation och kvalitet genom biodynamiska och naturliga viner.