Nu öppnar Pom Friterie i Stockholm

Foto: Jorit Gras

Igår den 19 maj öppnade restaurangen som byggt sin meny kring pommes frites av högsta klass. Ett stort fokus ligger även på lokalens design som är rå men samtidigt varm och inbjudande. Målet är att skapa en livlig puls där baren sätter stämningen.

Pom Friterie har hämtat sin inspiration från Hollands streetfood som serverat pommes frites i över hundra år. Restaurangen i Stockholm är en vidareutveckling av de holländska matbarerna i en ny nordisk-internationell tappning. Det avspeglas i allt från menyn och baren till inredningen och designen.

– Med Pom Friterie vill vi skapa något helt nytt i Stockholms krogvärld. Det ska vara lätt att besöka oss samtidigt som kvaliteten på våra pommes frites sätter standarden för allt vi gör, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig på Pom Friterie.

Huvudmenyn bygger på “topped frites” med smaker från hela världen, från Västerbotten och Marocko till Japan. Restaurangen serverar även krispiga bites med olika fyllningar samt smårätter såsom råbiff, ostron samt ett dussintal dippsåser och pickles. Flera rätter och såser följer säsongen och det finns både vegetariska och veganska alternativ.

Drinklistan består främst av egenutvecklade kolsyrade cocktails som blandas på premiumsprit. Exempel är rombaserade Mint & Coconut, bourbondrinken Honey & Camomile och ginbaserade Yasmine & Makrut. Pom Friterie hyllar sitt holländska arv genom elektronisk musik med DJ:s på helgerna.

Restaurangen som är utformad av design- och arkitektbyrån Koncept ligger på Lästmakargatan 26 och har 60 sittplatser samt en uteservering. Pom Friterie öppnar 19 maj för kvällen och har sedan drop-in måndag till torsdag 11:00 till 23:00 samt fredag och lördag 11:00 till 01:00. Pom Friterie hittar du på Lästmakargatan 26

Instagram.com/pomfriterie

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.