Riesling Weeks firas över hela landet

Riesling Weeks

Från 27 maj till 9 juni är det återigen dags för Riesling Weeks på restauranger och barer runt om i Sverige.

Riesling är en favorit druva hos svenskarna och det förtjänar att firas. Runt om i landet kan man därför under Riesling Weeks upptäcka nya och gamla rieslingfavoriter på en mängd restauranger och vinbarer.

120 krogar och 21 importörer anmält att de är med i år. Det kommer erbjudas allt från speciella menyer till riesling på glas och vinmakarbesök under de två veckorna.

Riesling Week är en internationell vinvecka som firas runt om i världen, och mellan 27 maj och 9 juni kommer firandet till Sverige. Hantverket som ligger bakom Tysklands största vinexport, passar utmärkt med det nordiska köket med asiatiska inslag. Från Luleå i norr till Trelleborg i Söder kommer utvalda lokala restauranger och vinbarer ge gästerna möjlighet att provsmaka den mångfacetterade druvan som ligger bakom de populära vinerna, tillsammans med väl valda maträtter.

Var med och fira Riesling Weeks 2024 och hitta din restaurang på Star Wine List här

Riesling – den aromatiska giganten

Vinlandet Tyskland har under de senaste många åren haft en fantastisk utveckling. Idag präglas Tysklands 13 vinregioner av tradition och hantverk, men också av innovation och förnyelse från nästa generations vinmakare. Riesling är en lysande stjärna på den tyska vinhimlen och druvan hyllas av vinälskare världen över. Med sin mångsidighet kombineras druvan med både sött och salt och har en tydlig roll på den nordiska gastronomiscenen.

Över 60 procent av alla världens rieslingstockar finns i Tyskland och det är av den anledningen som Tyskland på goda grunder kallas för rieslingens hemland. Det tyska klimatet passar perfekt till denna eleganta druva som trivs bäst i nordliga svalare temperaturer.

Riesling kan ge allt från knastertorra och eleganta viner fulla av mineralitet till honungssöta och silkeslena viner – beroende på var druvan växer och hur sent på året den skördas. Riesling förknippas ofta med hög syra och inslag av äpplen, päron, citrus och honung. Mångsidigheten gör det till och med möjligt att kombinera en hel måltid med olika typer av rieslingviner, från förätten till desserten.

HITTA DIN UTESERVERING HÄR

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.