Småskaligt hantverk och passion för Gin & Tonic

I hjärtat av Skåne finner vi destilleriet som fullkomligt lever för Gin & Tonic. Prisbelönt och innovativt.

Skånska Spritfabriken i Sandby tillverkar sprit och tonics. Med målsättning att utveckla och producera alkoholhaltiga smaksensationer använder man endast lokala råvaror, utan tillsatser och med beprövade framställningsmetoder. Idag tillverkar de Gin, Whisky, Svensk calvados, Pommeau, Glögg, Tonic Water. Drycker som blivit internationellt och nationellt prisbelönta. 2017 kammade de hem priset för världens bästa Gin & Tonic.

Alkoholfritt alternativ

Som en av få ginproducenter i världen som producerar eget tonicvatten i stor skala blev resultatet ett tonicvatten specifikt för att blanda en perfekt G&T.

 – Vi är väldigt stolta när vi säger att våra tonicvatten är skapta på 100% skånska råvaror såsom att sockret kommer från Skånska sockerbetor och att äpplena i en av våra smaksättningar kommer enbart från Österlen. Vad som skiljer Skånska Spritfabriken från många av våra konkurrenter är att vi är en av de få ginproducenter som även tillverkar tonic i stor skala. Därför är våra tonicvatten mildare i smaken för att ginen även skall lyftas fram i en helt annan mån, berättar Jan Rothman, Master blender på Skånska Spritfabriken.

En unik satsning som varit väldigt uppskattad är den alkoholfria serien med G&T.  Skapta för att alla ska kunna njuta av ett riktigt bra alkoholfritt alternativ. De är kryddade med de kryddor som de har i sin gin, för att få fram den riktiga G&T-smaken och känslan fast utan alkohol. Ett väldigt bra alkoholfritt alternativ till vardags och fest.

Äppelglögg med affektionsvärde

Runt fyra kilo äpplen går åt till varje flaska äppelglögg. Ingrid-Marie, Aroma, Discovery och Cox Orange ingår fortfarande i receptet. Äppelsorter som fanns på den gård där glöggen ursprungligen tillverkades.

– Av alla våra produkter är detta den käraste, den som betyder mest. Den bar min pappas namn, Sten Mattssons Äppelglögg, fram till förra året då den fick nytt utseende och namn”, berättar Kim Paulin, VD för Skånska Spritfabriken. Men minnet av min pappa i den första ”lillfabriken” i Södra Sandby i Skåne, lever kvar.

Skånska Spritfabrikens Äppelglögg är frisk och söt på samma gång, den innehåller inget tillsatt socker. Den sötma du känner kommer enbart från äpplets eget fruktsocker. Flaskorna fylls och etiketteras fortfarande för hand. Småskaligt hantverk.

Äppelglöggen är baserad på Spritfabrikens äppelvin och har spetsats med företagets egna äppeldestillat, Skånska Spritfabrikens egen svenska calvados, Österlen VSOP, First Batch. Fri från tillsatser och med äkta kanel och kryddnejlika.

Den är lika god kall som varm och mycket vacker att servera med små äppelbitar eller med vispad grädde och kanel som en efterrätt. Du kan också servera glöggen i en spännande drink som Gin & Tonic Frost.

Skriv ut recept
Gin & Tonic Frost med Skånska Spritfabrikens Äppelglögg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Dryck
Portioner
Maträtt Dryck
Portioner
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Använd ett kupat glas eller ett som du föredrar.
  2. Fyll glaset rikligt med is.
  3. Tillsätt vätskorna.
  4. Garnera med en skiva äpple och kanelstång.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.