Vid en prisceremoni på Bernadottebiblioteket i Stockholms Slott den 15 januari 2024 delade Gastronomiska Akademien ut 2023 års belöningar för framstående måltidskulturella insatser: guldmedalj, silvermedalj, guldpennor och tre diplom. Stefan Ekengren, köksmästare på Restaurang Hantverket tilldelas guldmedaljen med följande motivering:
Guldmedalj
Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket, Stockholm.
”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”
Skarpskuren profil i huvudstadens krogliv; frispråkig, välartikulerad och kreativ på sin restaurang och genom sina kokböcker som ofta hyllar svenska råvaror och traditioner.
-Jag är så stolt, hedrad och glad. Jag vill verkligen tack alla härliga kollegor jag delat arbetsplats med genom åren. Tack för ledsagande, kamratskap och arbetsglädje längs vägen, säger Stefan Ekengren, mottagare av Gastronomiska Akademiens Guldmedalj.
Ulrika Brydling, kock, krögare och utbildare tilldelas Silvermedalj och Gunilla von Heland, Allt om Mat, Expressen tilldelas Guldpennan.