Stockholms bästa spanska restauranger

Stockholms bästa spanska restauranger! Restauranger med influenser från Spanien och andra sida Atlanten. Kanske är det ett utmärkt tillfälle att öva på sin spanska inför solsemestern eller så är det bara så enkelt att man vill njuta av god mat och dryck. Spanskan kommer på köpet om man vill.

 

Stockholms bästa spanska restauranger

Xarcuteria

Tapas- och vinbaren Xarcuteria på Hantverkargatan 40 är lite som i Barcelona eller Madrid – fast på Kungsholmen. Avslappnat och informellt. Upplevelsen blir bäst om man gör som i Spanien – dela på maten och beställ in mer när tallrikarna börja bli tomma.

Xarcuterias specialiteter är tapas, charkuterier och drycker i toppklass. Här finns ett stort utbud av viner på glas från framförallt Spanien, men också Italien och övriga vinvärlden.

Kort och gott är Xarcuteria Hantverkargatans tapasbar, charkuteribar och vinbar som drivs av två matglada bröder – David och Douglas.

Hantverkargatan 40, Stockholm. xarcuteria.se

Tocayo

Det finns en gömd pärla mitt i Hornstull som representerar den vibrerande spansktalande världen på andra sidan Atlanten – Vinbaren Tocayo, som betyder namne och tvärs över gatan hittas dess äldre syskon Resutaurang Chelas där dess besökare kan njuta av autentisk mexikansk mat. Blundar du en stund lyfter atmosfären på Tocayo dig till Buenos Aires eller Rio de Janeiro. En märklig känsla av nostalgi i luften som genom musiken, maten och personalen gör att man känner sig hemma i Latin Amerika. Tocayo är Stockholms enda Latinamerikanska mat och vinbar, med en klar fokus på vin och mat från hela Latinamerika. Menyn bjuder på Argentinska empanadas, Coxihna eller Yuca Frita. Vinlistan är levande, med fokus på Latinamerika men uteslutar inte andra länder med en klar kärlek för naturviner.

Tocayo är en liten gömd juvel på Hornstull! Que los pueblos sean unidos.

Verkstadsgatan 3, Stockholm. tocayo.se

Stockholms bästa spanska restauranger

Aleks y Flip

Här uppmanas man till en klassisk spansk middag med förrätt, huvudrätt och dessert. Här får du botanisera i högkvalitativt spanskt hängmörat kött, charkuterier från Spaniens mest ansedda producenter, Pulpo från Galicien och massa annat gott. Här visas upp en annan sida av spansk mat som inte serveras som tapas som man oftast är van vid. Aleks och Filip är bröderna som driver denna spanska restaurang tillsammans med familjen och hämtar inspirationen från den moderna spanska brasserian efter flertalet resor till huvudstaden Madrid. Här vill Aleks och Filip bjuda in till härliga långa middagar i en vacker miljö och trevlig stämning.

Bjälbogatan 32, Stockholm. aleksfilip.se

Stockholms bästa spanska restauranger

Bar Nombre

2011 slog Bar Nombre upp dörrarna på Odengatan. Här finner vi spanska viner, mycket öl och modern mat med spanska influenser.

Bar Nombre vill att det ska vara avspänt att vara gäst hos dem eftersom det faktiskt är lättare att njuta av maten och drycken om man känner sig hemma. De har inga dukar, ingen hovmästare och ingen 55 sidor stor vinlista. Man satsar på det enkla, bra mat och bra viner utan krångel.

Odengatan 36, Stockholm. barnombre.se

Stockholms bästa spanska restauranger

Stockholms bästa spanska restauranger

Chipirón

Jim&Jacob Gruppens nyaste tillskott i krog Stockholm är en riktig liten pärla som är lätt att missa om man inte är observant. Och det bör man vara, för den här vill man inte missa! Chipirón serverar moderna spanska tapas, naturviner och gin & tonics inspirerat från Katalonien i en intim livlig miljö belägen på en bakgata i Sibirien.

Hit kommer man som man är och antigen slinker man in på ett glas på vägen hem, bokar ett bord, kör en after work eller tar en sen middag. Allt funkar.

Surbrunnsgatan 38, Stockholm. chipirontapas.se

 

Stockholms bästa spanska restauranger

Racamaca

Racamaca är en matbar med influenser från Baskien och Katalonien. Hit kommer man för att ta ett glas och några snacks eller för att äta en hel middag bestående av ett stort utbud mindre rätter med fokus på råvarukvalitet. Vinlistan har en modern naturlig prägel och vinerna byts ofta. Ambition är en äkta vardagsrumskänsla där alla är välkomna. Det går inte att boka bord, så det är alltid bara att dyka förbi.

Wollmar Yxkullsgatan 5B, Stockholm. racamaca.com

Nyfiken på andra tips? Guider från Vinsider 
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.