Den välkända vingården Domaine Rabiega har höga förväntningar

Den välkända vingården Domaine Rabiega.

Den 27 juli i år publicerades nyheten om att Domaine Rabiega åter är svenskt. Gastrodev Vin & Sprit AB och dess tre grundare har tillsammans med en liten grupp investerare förvärvat Domaine Rabiega med tillhörande vinproduktion, restaurang och hotell. Nu har man höga förväntningar på årets skörd.

Nu är förberedelserna i full gång för skörden och vinmakare Lars Torstensson är till vår stora glädje åter på plats och förbereder för skörden. “Vi har stora förhoppningar på skörden 2020 som väntas bli den bästa på länge.” säger Yohan Adell von Corswant, Gérant på Domaine Rabiega.

Den välkända vingården Domaine Rabiega, som tidigare under en lång tid ägdes av statliga Vin & Sprit AB, har förvärvades av Gastronomic Development SARL, ett helägt dotterbolag till Gastrodev Vin & Sprit AB.

Domaine Rabiega ligger strax utanför Draguignan i Provence, Frankrike.

Bakom Gastrodev Vin & Sprit AB står en mindre grupp svenska investerare som tillsammans med grundarna och den störste ägaren Yohan Adell von Corswant har gjort förvärvet och vingårdens fortsatta utveckling möjlig.

– Vår vision är att skapa en mötesplats för umgänge i vinets, matens och njutningens tecken, berättar Yohan Adell von Corswant, vd för bolagets franska del. Till vår hjälp har viengagerat Lars Torstenson, välkänd ”flyingwinemaker” och internationellt prisbelönt vinmakare. På gårdens restaurang kommer den med två Michelinstjärnor belönade restaurangen Aloë med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsonatt driva verksamheten.

– Efter en tids renovering räknar vi med att öppna hotellet och restaurangen till påsken 2021. Gårdens butik med försäljning av våra egna viner är dock öppen som vanligt även nu, avslutar Yohan.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.