Taittinger Millésimé Brut 2013

Artnr: 787101
Land: Frankrike
Pris: 545 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Taittinger
Leverantör: We & Wine AB
Smak: Frisk, djup mineralitet, röda äpplem, nötig, brioche, mineraler.
Användning: Till eleganta rätter av fisk och skaldjur eller som apertif.
Druva: Chardonnay, Pinot Noir.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
SÖTMA: 1/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Champagne Taittinger, med anor från 1734, ägs och drivs av familjen Taittinger med Pierre-Emmanuel och hans barn Clovis och Vitalie i spetsen. Den fantastiska kvaliteten har gjort Champagne Taittinger till ett av de mest omtyckta champagnemärkena i Sverige. Deras bubblor finns ofta i glasen när det finns något att fira, inte minst på Nobelbanketten där deras cuvéer serverats vid flera tillfällen. Prestigecuvéen Comtes de Champagne är familjens flaggskepp, en blanc de blancs som enligt en samlad journalistkår är en av de bästa dryckerna som finns att köpa för pengar.

Chardonnaydruvan är ett dominerande inslag i husets stil, som karaktäriseras av lätthet, elegans och friskhet.

Taittinger Brut Millésimé är en frisk champagne med fin mousse, djup mineralitet samt rödäpplig frukt som möts upp av komplex nötighet och brioche. Rundar av i lång frisk, nötig och mineralsprängd eftersmak. Doft av flinta, citrus och acaciahonung med lätt nötig ton

Taittinger Millésimé Brut 2013 består av lika delar Chardonnay och Pinot Noir från 70% Grand Cru och 30% Premier Cru och har lagrats fem år på sin jästfällning före degorgering.

Passar till eleganta rätter av fisk och skaldjur eller som apertif.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.