Buddhas birthday! Veggomeny och spontandans

Släpp ut burfåglarna, sätt guld på Buddhastatyn, dekorera ditt hus, ge blommor till dina föräldrar, skriv en lyckönskning och sätt fyr, detta är alla olika sätt att fira Buddhas födelsedag. På TAKO kommer det firas på det sättet de tycker att man firar bäst, nämligen med en härlig vegetarisk högtidsmeny och spontandans i baren. Exklusivt erbjuder de mellan den 21 – 25 maj en förmånlig meny för våra vänner och gäster.

Buddhas födelse, eller prins Siddharta Gautama som var hans ursprungliga titel, firas som nämnt ovan stort runt om i världen, främst i de asiatiska länderna där Buddhismen är som mest etablerad. En viktig tradition under firandet är att man avstår från kött för att rena kroppen. Detta har TAKO  tagit fasta på och valt att göra temaveckans meny helt vegetarisk, alla med inspiration från de olika asiatiska länderna så som Korea, Thailand och Japan.

”Det känns väldigt roligt att få vara med att göra en sån här tema-vecka där den vegetariska maten står i fokus. Det känns verkligen rätt i tiden, även om vi generellt har en stor del vegetariska-och veganska rätter på menyn så har det varit kul att få utöka och grotta ner sig extra mycket i den vegetariska matkulturen från Asien.” Säger Martin Gradin, köksmästare på TAKO

Rätterna serveras som en fast meny med 4 serveringar från både sushi och varmkök och serveras kvällstid till ett förmånligt pris i både bar och matsal tis-lör under perioden 21–25 maj.

Meny under Buddhas Birtdhay

”All Greens mixed sushi plate”
Chefs choice nigiri, maki, sashimi

Dumpling ”Sticky and Fried”
Sojabönor, ingefära, salladslök, Asian BBQ, shisovinegrette

Buddha Bowl
Portabello, mango, sojabönor, spenat, vårlök, ris

Dessert
Chocolate TAKO Koi Fish

Matmeny 455kr/person

Under veckan kommer TAKO, utöver spontandans veckans alla öppna dagar, att dekoreras med blommor, blad och ljus. Det blir också fest i dagarna 2, både fredag och lördag firas från tidigt till sen kväll med väletablerade DJ:s så som MR TOP HAT, vänskapliga priser, inbjudande törstsläckare, härligt folk och mycket mer.

Temaveckan är tillgänglig för bordsbokning för sällskap, stora som små, se till att säkra din plats redan nu på www.restaurangtako.se.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.