« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Italienska Vin och Gourmet Dagen

26 november, 2022,12:00 - 20:00

I november kan du äntligen få uppleva Italien igen


Snart är det åter dags för dagen som alla vinälskare går och väntar på – Italienska Vin och Gourmet Dagen. Som vanligt hålls den på Grand Hotel i Stockholm och i år är dagen som ska skrivas ner i kalendern den 26 november.

Men utöver att prova spännande viner kan du också få tips och idéer för en italiensk semester i vinets och gastronomins tecken. Bland utställarna hittar du nämligen också vingårdar och historiska lantgods som erbjuder inkvartering, och här finns turistbyråer som kan hjälpa dig boka vinprovningar, tryffeljakter och andra välsmakande semesteräventyr. Kanske en vindoftande skidvecka i italienska alperna? Eller en solgnistrande färd i Syditalien mellan vitkalkade byar och olivlundar? Om du inte följer Afzelius, Taube och Nobel i spåren till underbara italienska rivieran, eller väljer Piemontes mjukt böljande fält, premierade viner och stjärnkrogar.
Det är svårt att tänka sig ett bättre lördagsnöje än att strosa runt med vinglas i hand och drömma iväg till Italien där solen skiner året runt – dags att planera din vinresa!
Det kommer även finnas matimportörer på plats, vilka kommer bjuda på delikatesser och möjligheten att fylla på skafferierna inför jul och nyår.
Även i år är Italienska turistbyrån partner på eventet vilket betyder att besökarna också kan få tips för en fantastisk semester i Italien i vinets och gastronomins tecken. Turistbyråns utställare kan vägleda till vinhotell och lantgårdar med övernattning, till förbokade vinprovningar hos producenter, till matlagningskurser med mera, utöver att bjuda på spännande viner. Representanter för hela Italien kommer att finnas på plats, från Comosjön och proseccos bubblande fält i norr och ända ner till den soliga sydspetsen.

Detaljer

Datum:
26 november, 2022
Tid:
12:00 - 20:00
Webbplats:
https://www.ticketmaster.se/search?keyword=Italiensk%20vin%20och%20gourmet%20dagen

Plats

Grand Hotel
Stallgatan 6
Stockholm, 11148 Sverige
+ Google Map
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.