« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vinsiders vinprovning med franska viner

13 november, 2019,18:30 - 20:30

495 SEK
vinprovning franska viner

Varmt välkomna på vinprovning med franska viner. 13 november fördjupar vi våra kunskaper i de franska vinerna. Frankrike är det land i världen som producerar flest kvalitetsviner.

Är du redo för en alldeles merveilleux vinprovning? Alltså en underbar! Med hjälp av provledaren och sommelieren John Woxberg reser vi genom Frankrike och dess viner. En vinprovning med franska viner är något du inte vill missa!

De flesta välkända druvor för vinproduktion i världen härstammar från just Frankrike. I de länder som omger Medelhavet har odling av vinstockar sina rötter tillbaka till antiken. Det är troligt att romarna förde praktiken med vinodling till det nuvarande Frankrike. Även om Romarriket föll, var vin fast etablerat som en handelsvara och en del av vardagen.

Vi provar alltid minst 5 olika viner på vinprovningen. Tillsammans går vi igenom färg, smak, karaktär av vinerna och intressant fakta kring region och vingård. Våra provningar passar både dig som är nyfiken nybörjare i vinvärlden, eller du som är van att gå på vinprovningar.

Vinprovning med franska viner

Datum: 13 november 2019
Tid: 18.30 – 20.30
Plats: Hotel Reisen, Gamla stan
Adress: Skeppsbron 12-14 i Stockholm
Pris: 495 :-/pers.  Betalning bör betalas in omgående till Bg nr 5023-6637 för att säkra en plats. Bokningen är bindande.
Anmälan: Fyll i anmälan i formuläret nedan.

I priset ingår även lättare förtäring med tilltugg som passar till vinvalet.

vinprovning med franska viner

Detaljer

Datum:
13 november, 2019
Tid:
18:30 - 20:30
Pris:
495 SEK

Arrangör

Vinsider
E-post:
vinprovning@vinsider.se