Sommarens ostbricka – klassiska smaker med svenska ostar

Månadens ostbricka, framtagen av Kira Lindell på Sabis Fält­överstens Ostrum, består av svenska ostar och är perfekt till sommaren!

Wrångebäcksosten kommer från Almnäs bruk i Västra Götaland, ett av Sveriges största ekologiska jordbruk. En klassisk svensk hårdost som tillverkas efter samma recept som man gjorde på Almnäs redan på 1880-talet.

Linnéaosten från Jürss Mejeri i Sörmland har en mjuk och krämig konsistens med vitmögelyta.

Även Sörmlands Ädel kommer från Jürss. En blåmögelost med pikant smak.

Duka fram med färska jordgubbar och ingefärsmarmelad. Matcha detta med Hjälmareknäcke från Sörgården Måla i Arboga – knäcket som serverats på Nobel­festen flera gånger! Även marmeladerna kommer från dem. Till denna ostbricka passar Ingefärsdröm utmärkt. 

 

 

Sabis ostrum

Sabis Fältöversten är Sveriges mest prisbelönta matbutik. I det unika ostrummet hittar du spännande smaker och aromer från småskaliga gårdar såväl som välkända producenter.

Text & Foto: Derin Sunneson

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.