Crémant de bourgogne

Artnr: 70451
Land: Frankrike
Pris: 114 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Francois Martenot
Leverantör: Apricot AB
Smak: Citron och andra citrusfrukter samt en liten ton av smör i eftersmaken.
Användning: Skaldjur, fisk, aperitf, mindre söta efterrätter och citrussorbet
Druva: Cardonnay 80% Gamay 20%

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 5/8
SÖTMA: 1/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Crémant de bourgogne är ett fylligt och friskt vin gjort med samma metod som i Champagne, det vill säga andra jäsningen i flaskan. Det är ett perfekt alternativ till Champagne och kan njutas vid alla tillfällen. Det passar bra både som fördrink, till tilltugget och till maten. Varför inte prova det till en krämig räksoppa?

Vinet är fylligt, friskt och fruktigt med lätt brödiga toner. Det bör serveras kallt, mellan 8 och 10 C. Druvsammansättningen är 80% Chardonnay och 20 % Gamay. Vinet är ett årgångsvin från 2015.

Det festliga och utmärkande rutmönstret på flaskas krympa är inspirerat av ett av Beaunes mest kända byggnader, L’Hôtel-Dieu vars tak är mönstrat på samma sätt.

Detta är ett vin från François Martenot, en producent med anor från 1800- talet. Vingårdarna ligger i hjärtat av Bourgogne, i utkanten av huvudstaden Beaune. François Martenot drivs fortfarande av samma ledord som grundaren och förfadern Lucien G. Martenot levde efter; lojalitet, mod och ära. Ledorden är närvarande i allt de gör och vinerna andas framåtanda.

François Martenots vinmakerska Joelle Cugney strävar efter att göra typiska, rena och fruktiga viner. Här hittar du alltid hög kvalitet till ett bra pris. Klassisk bourgogne i modern tappning!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.