Guldkula Premier Cru

Artnr: 73077
Land: Frankrike
Pris: 299 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Chanoine Frères
Leverantör: Grapes Svenska AB
Smak: Torr och smakrik champagne med minerala toner av päron och de klassiska brödtonerna. Inslag av brioche och jordtoner.
Användning: Passar till rätter av ljus fågel, fisk, skaldjur och givetvis också som en aperitif.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 6/8
SÖTMA: 3/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Guldkula Premier Cru, en succéchampagne där innehållet är noga utvalt och justerat av världens främsta champagneexpert – Richard Juhlin. Historien om Guldkula börjar i samband med att man träffade producenten Lanson och dess underhus Chanoine Freres vars historia går tillbaka ända till 1730-talet. Guldkula Premier Cru är en non-vintage champagne, med tack vare Richards expertis och otroliga känsla skapas en champagne snarlik grand cru  Genom sina egna vingårdar och långa historia så har man lyckats skapa förutsättningarna för exceptionella viner. I samband med degorgeringen, borttagandet av jästfällningen, så tillsätts champagnens dosage. På det här sättet skapas en unik champagne med hjälp av Richard Juhlins unika känsla.

Guldkula Premier Cru består av 40% chardonnay 40% pinot noir  och 20% pinot meunier och tillsammans skapas en väldigt spännande karaktär som också får internationell uppmärksamhet. Bland annat pris för bästa champagne från WSWA Orlanda Florida 2017. Den generösa frukten och mognanden gör att vinet passar lika bra till mat som till aperitif.

En Guldkula Premier Cru lagras 36 månader jästfällningen, innan den är redo att säljas till världsmarknaden.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.