Nyetimber Classic Cuvee

FAKTA


Artnr: 96018-01

Land: Storbritannien
Pris: 389 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Nyetimber
Leverantör: Swedish Brand
Smak: Brödig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, fransk nougat, apelsin och honung.
Användning: Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.

PASSAR TILL:  fogel  

SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Nyetimber kan med rätta kallas pionjärer för engelskt mousserande vin och har tagit dessa bubblor till en helt ny nivå. Vinodlingarna ägs till hundra procent av Nyetimber och består av 170 hektar i de bästa lägena i West Sussex och Hampshire. Inget annat än Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier odlas och även detta var Nyetimber först i England med. Egendomen nämns första gången i en engelsk jordebok, ”Domesday Book”, från år 1086 och namnet Nyetimber kommer från Nitimbreha vilket är gammal engelska och betyder nytt timmer eller nytt hus.

I södra England är förutsättningar perfekta för produktion av mousserande vin. Nyetimber har planterat sina vinstockar i åtta olika lägen med samma kalkrika jordmån som Champagne, väl skyddade mot de kyliga havsvindarna. Mognaden är långsam och optimal. Cherie Spriggs, som har arbetat som egendomens vinmakare sedan 2007, ser till att samtliga lägen plockas för hand och att all hantering sker med stor varsamhet.

Nyetimber röner nu stor uppmärksamhet över hela världen och stolt presenteras dessa fantastiska bubblor i Sverige.

Classic Cuvée är en blandning av alla tre av de klassiska Champagnedruvorna. Generellt varierar andelarna mellan 50-60% Chardonnay, 30-40% Pinot Noir och 10-20% Pinot Meunier.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.