Zonin Prosecco DOC Special Cuvee 2017

Artnr: 74873
Land: Italien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 11 %
Producent:  Zonin
Leverantör: Pernod Ricard Sweden
Smak: Fruktig, inslag av gula äpplen, vit persika, nektarin, gula plommon i mycket fruktdriven stil och med bra avslutande balans.
Användning: Passar bra som aperitif eller genom hela måltiden med rätter i lättare stil.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
SÖTMA: 2/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

I sju generationer har Italiens ledande vinfamilj, Zonin, förädlat konsten att tillverka Prosecco av högsta kvalitet. För första gången någonsin lanserar de nu en Prosecco Special Cuvee Millesimato – en Prosecco gjord på ett urval av säsongens finaste druvor.

Prosecco är oftast non vintage och gjord på druvor från olika årgångar och vingårdar – en Millesimato kräver både mer jobb och kunskap att förädla och intygar därför exemplar av högsta kvalitet. Zonin har länge velat erbjuda våra kunder en årgångsprosecco och det är med stolthet de nu kan låta dem njuta av en riktigt fin Millesimato.

Zonin Prosecco DOC Special Cuvee Millesimato är gjord på Glera-druvan, från Veneto i norra Italien. Druvorna pressas först försiktigt och sedan får hälften av musten jäsa i tempererade tankar medan resterande must förvaras ojäst. De två musterna blandas sedan och får långsamt jäsa enligt den traditionella Charmatmetoden. Resultatet blir en klart halmgul Prosecco med en intensiv och aromatisk doft av vita blommor och äpplen. Med sin friska karaktär och välbalanserade smak av frukt och mandel passar vinet perfekt både som aperitif och till lättare rätter. Flaskan är prydd med en etikett i Art Nouveau -stil.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.