Casas Patronales Rosé

Artnr: 6896
Land: Chile
Pris: 199 kr
Alkoholhalt: 13 %
Producent: Casas Patronales
Leverantör: Independent Wine Company
Smak: Frisk, fruktig smak med inslag av hallon, röda vinbär, jordgubbar och blodapelsin. Vinet är torrt med en pigg syra som gör att vinet känns fräscht.
Användning: Drick väl kylt. Passar väldigt bra som det är men går utmärkt att kombinera till rätter av fisk, kyckling eller en härligt somrig sallad.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 4/8
SÖTMA: 3/8
FRUKTSYRA: 5/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Casas Patronales Rosé börjar bli en riktig trotjänare på den Svenska marknaden. Den höga kvaliteten har gjort varumärket till en favorit hos många svenskar och ända sen lansering 2009 har Casas Patronales Rose varit ett av det bäst säljande vinerna i Sverige. Och med nuvarande kvalitet bör den bli en favorit även denna sommar.

Casas Patronales är en relativt ung vinproducent som återfinns i Talca, ca 25 mil söder om Santiago i Chile.  Regionen där merparten av deras viner kommer från heter Maule Valley. Det är en av de svalare regionerna men också en av de större. Här varierar växtplatserna från lågt liggande flodsluttningar, som bidrar med kraft och fyllighet i vinet, till svalare klimat efter Andernas sluttningar som gör att vinerna får en speciell elegans och frisk syra.

Casas Patronales lanserade sitt första vin 2003 och sex år senare introducerades vinet i Sverige. Sen dess har många lärt känna denna producent som idag har såväl rött, vitt och rosévin att tillgå på systembolaget. Filosofin hos Casas Patronales är tydlig. Man vill ta avstamp i traditioner men ändå vara ett modernt vineri som gör prisvärda och personliga viner.    

En extra bonus för den som vill bidra till samhället är att vinet är även märkt med Fair for Life. Att vara certifierad Fair for Life innebär att man stödjer rättvis handel och mänskliga rättigheter i hela produktionskedjan. IMO, som utfärdar certifieringen, återinvesterar i det lokala samhället och hjälper till att säkra ett hållbart jordbruk, såväl i som runt vingården.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.