Sankt Anna Pinot Noir Rosé

Artnr: 7931-01
Land: Tyskland
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Weinhaus Sankt Anna
Leverantör: Galatea AB
Smak: Smultron och vinbär, blodapelsin och örter.
Användning: Sällskapsdryck eller till rätter av fisk och kyckling.

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
SÖTMA: 1/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Sankt Anna Pinot Noir Rosé kommer från ett av Pfalz mest anrika vinhus Weinhaus Sankt Anna och vingodset Sankt Annaberg. Vinodlingarna på hög höjd ger förutsättningar till tillverkning av högkvalitativa viner. Weinhaus Sankt Anna kan ses som specialister inom sitt område, med volymer som begränsas av de små skördarna kombinerat med mikroklimatet, mineraliteten i jorden och det geografiska läget skapas förutsättningar för långlivade viner. Den familjeägda gården sträcker sig längs vingårdens terrasser på sandiga marker under St Anne’s Chapel. En fristående traditionell vingård som från början grundades som ett komplement till det närliggande kapellet, dit många pilgrimer vallfärdade. Under den brokiga historien tjänade det även som bas för Napoleons officerare. Med en vinodlings­areal på över 23 00 hektar är Pfalz ett av de största vindistrikten i Tyskland. Här står vingårdarna i lä. Det varmare klimatet främjar odling av blå druvor och nästan 35 procent av arealen upptas av blå sorter, vars viner blir fruktdrivna och fylliga.

Vinet med dess ljusa färg visar på en krispig struktur med tydliga toner av smultron och röda vinbär, örter och blodapelsin. Intensiv och rund i smaken med inslag av mineralitet. En lång och elegant eftersmak.

Ett vin som är perfekt att dricka under sommarens heta dagar, lämpar sig både som sällskapsdryck och till rätter av fisk, kyckling eller grönsaker.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.