Vinprovning med franska viner – 13 november 2019

Varmt välkomma på vinprovning med Vinsider! 13 november arrangerar vi provning med tema Frankrike, där vi kommer prova viner från Bordeaux, Bourgogne och Rhônedalen.

Är du redo för en alldeles merveilleux vinprovning? Alltså en underbar! Med hjälp av provledaren och sommelieren John Woxberg reser vi genom Frankrike och dess viner. En vinprovning med franska viner är något du inte vill missa!

De flesta välkända druvor för vinproduktion i världen härstammar från just Frankrike. I de länder som omger Medelhavet har odling av vinstockar sina rötter tillbaka till antiken. Det är troligt att romarna förde praktiken med vinodling till det nuvarande Frankrike. Även om Romarriket föll, var vin fast etablerat som en handelsvara och en del av vardagen.

Vi provar alltid minst 5 olika viner på vinprovningen. Tillsammans går vi igenom färg, smak, karaktär av vinerna och intressant fakta kring region och vingård. Våra provningar passar både dig som är nyfiken nybörjare i vinvärlden, eller du som är van att gå på vinprovningar.

Vinprovning med franska viner

Datum: 13 november 2019
Tid: 18.30 – 20.30
Plats: Hotel Reisen, Gamla stan
Adress: Skeppsbron 12-14 i Stockholm
Pris: 495 :-/pers.  Betalning bör betalas in omgående till Bg nr 5023-6637 för att säkra en plats. Bokningen är bindande.
Anmälan: Fyll i anmälan i formuläret nedan.

I priset ingår även lättare förtäring med tilltugg som passar till vinvalet.

Bordeaux. Regionen anses ofta vara världens mest framstående för röda kvalitetsviner. Kännetecknande för vinerna är att de inte görs av en enda druva, utan en blandning av druvor. Kvalitetsvinerna i Bordeaux är kända för att kunna lagras länge på flaska.
Bourgogne. Kännetecken för de röda Bourgognevinerna är att de har hög kvalitet och är förhållandevis lätta. Bourgognes vinhistoria är belagd från 300-talet då Beaune blev centrum för vinodlingen.
Rhônedalen. Rhônedalen är ett intressant vindistrikt. Området sträcker sig från Vienne, till Avignon i söder. Här finner man några av södra Frankrikes bästa vinodlingar. I Côtes du Rhône är 21 olika druvor, både blå och gröna, tillåtna, och 95% av vinerna som produceras är röda. Vindistriktet Rhône brukar delas upp i två delar, norra och södra Rhône, eftersom klimat, jordmån och druvsorter skiljer sig väldig mycket från norr till söder.

vinprovning med franska viner

2 Kommentarer
  1. Hej,

    Det låter spännande, men jag vill nog ha lite mer detaljerad information om vilka distrikt och viner som skall provas innan jag är beredd att haka på.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.