Saint Clair Pioneer Block 3

Artnr: 3577
Land: Nya Zeeland
Pris: 129 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Saint Clair Family Estate
Leverantör: Sigva AB
Smak: Aromatisk, mycket frisk smak med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad, nässlor, krusbär och citrus.
Användning: Passar till ostron, fisk- och skaldjur, gärna tillsammans med syrliga tillbehör. Även underbar till julens plockmat!
Druva: Sauvignon blanc

PASSAR TILL:  

FYLLIGHET: 3/8
SÖTMA: 1/8
FRUKTSYRA: 6/8

KAN BESTÄLLAS HÄR

Saint Clair grundades 1978 av Neal och Judy Ibbotson och var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair.

Druvorna såldes ursprungligen till lokala vinföretag men 1994 bestämde sig Neal och Judy för att höja kvaliteten och detta ledde till etableringen av Saint Clair Family Estate. 1994 var första gången som alla viner vann medaljer, inklusive guld och vinerna är sedan dess populära världen över.

Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc  har en stor, djup doft av fläder, krusbär, svartvinbär, lichie samt passionsfrukt.

Smaken är torr med krispig syra, samma fruktkaraktär som i doften med mineraler, en härlig rondör samt en lång aptitretande eftersmak.

Skördad i april, kalljäst i 12 grader i 25 dagar i ståltankar. Vinet har sedan mognat i 2 månader i ståltankar.

Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc passar utmärkt till ostron, fisk- och skaldjur, gärna tillsammans med syrliga tillbehör. Även underbar till julens plockmat!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.